Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Wat is het verschil tussen een aanbouw en uitbouw?

Als je denkt aan het uitbreiden van je huis, kom je vaak de termen "uitbouw" en "aanbouw" tegen. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Het is belangrijk om te begrijpen wat elk van hen precies inhoudt voordat je aan een project begint.

Aanbouw: Een nieuwe toevoeging aan je woning

Laten we beginnen met aanbouw. Een aanbouw is, simpel gezegd, een compleet nieuw gedeelte dat aan een bestaand gebouw wordt toegevoegd. Dit kan variëren van een extra slaapkamer, een uitbreiding van de keuken, een ruime serre tot zelfs een volledig nieuwe vleugel aan je huis. Het belangrijkste kenmerk van een aanbouw is dat het een geheel nieuw stuk constructie is, dat naadloos wordt verbonden met de bestaande structuur van je huis.

aanbouw aan huis
uitbouw aan huis

Uitbouw: Het vergroten van bestaande ruimte

Een uitbouw is iets anders dan een aanbouw. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte vergroot, zonder dat er een volledig nieuw gedeelte aan je huis wordt toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je je woonkamer uitbreidt door een deel van je achtertuin op te nemen. Het verschil met een aanbouw is dat een uitbouw de bestaande structuur van je huis uitbreidt, in plaats van een compleet nieuw deel toe te voegen.

Een aanbouw of uitbouw realiseren met Kemperbouw?

Bij Kemperbouw hebben we de kennis en ervaring om je te helpen bij elke stap van het proces van het uitbreidingsproces van jouw woning. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw huisdromen kunnen waarmaken.

Neem contact op

Ontdek meer over uitbouw of aanbouw

 

Stel je vraag