Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

IJburg, Amsterdam

Kemperbouw werkt veel samen met gerenommeerde architecten. Op IJburg mochten wij een nieuwbouwwoning neerzetten die getekend is door de bekende architect Bastiaan Jongerius. Dit architectenbureau wil een bijdrage leveren aan plezierige en nuttige bouwwerken en koos Kemperbouw als betrouwbare partner.

De uitvoering

Het unieke ontwerp maakt de woning nuttig, omdat alle wanden recht zijn. Zo heeft Bastiaan Jongerius zoveel mogelijk ruimte gecreëerd. De speelse vorm maakt de woning plezierig. Dat is meteen het knappe aan het ontwerp. Met rechte wanden een speelse vorm maken, is een kunst. De verdieping bestaat uit twee afzonderlijke vloervelden, die onderbroken worden door een vide. De benedenverdieping is opgebouwd uit aaneengeschakelde glazen panelen zonder tussenstijlen. Hierboven verrijst de verdieping met zijn robuuste houten geveldelen. Dat geeft optisch een vervreemdend effect, maar was constructief voor ons juist de uitdaging.

 

Het resultaat

Het verrassende resultaat is een woning waarvan de bovenverdieping lijkt te zweven boven de compleet glazen benedenverdieping. Dit karakteristieke ontwerp is steeds weer verrassend, hoe vaak je er ook naar kijkt.