Hoogte Kadijk, Amsterdam

De woning waarbij de verbouwing plaatsvond is gelegen in een uniek stukje Amsterdam, met als achtertuin de scheepswerf 't Kromhout.

De uitvoering

De woning in Amsterdam was in de huidige staat gedateerd en toe aan een opknapbeurt. De Souterrain en de eerste verdieping zijn compleet op de schop gehaald verbouwd tot een prachtige ruimte die je bijna niet meer herkent. De betonnen bak is waterdicht gemaakt en hierin is een badkamer en slaapkamer gemaakt. Daarbij is de trapopgang afgeschermd door middel van een stalen binnenpui.

Het resultaat

In de achtergevel zijn nieuwe kozijnen met openslaande deuren aangebracht. De eerste verdieping is compleet gemoderniseerd: de kap is geïsoleerd en gestukadoord, de houten draagbalken zijn zichtbaar gebleven, de kozijnen zijn afgetimmerd met geprofileerde lijsten en neuten en de badkamer is voorzien van traditionele handvorm tegels.

Trap na de verbouwing

Trap na de verbouwing

Badkamer na de verbouwing

Badkamer na de verbouwing

Ik heb een vraag