Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Weesperzijde, Amsterdam

De bewoners wonen drie hoog en hebben de beschikking over de gehele verdieping. Wat zij misten, was een plek om buiten te kunnen zitten.

De uitvoering

Bouwen in Amsterdam is een kunst op zich. Er is weinig ruimte en laden en lossen zijn aan strikte eisen gebonden. Na half acht ’s ochtends wordt de stad wakker en moeten de straten vrij zijn. Allereerst hebben we aan de achterzijde van de woning een volledig op maat ontworpen staalconstructie gemaakt.

In de werkplaats hebben we de stalen constructie volledig gemonteerd. Het balkon is in zijn geheel in alle vroegte over de woning heen getild en aan de staalconstructie vastgemaakt. In de achtergevel van de woning hebben we op maat ontworpen openslaande deuren geplaatst voor een ruime toegang tot het balkon.

Het resultaat

Het realiseren van dit balkon was een constructief en technisch hoogstandje, dat met zijn bescheiden omvang van bijna 1,5 bij 4 meter een heerlijke buitenruimte creëert. De openslaande deuren verbinden de woonkamer optimaal met het balkon, waardoor de buitenruimte nog ruimer voelt.