Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Zuidoostbeemster

De eigenaar van deze winkel in groenten en fruit moest zijn oude loods weghalen en vroeg ons ‘er wat knaps’ voor in de plaats neer te zetten. Het nieuwe pand moest dezelfde functie krijgen.

De uitvoering

Na het benodigde teken- en vergunningswerk zijn wij gestart met de bouw van dit unieke pand. Met een oppervlak van 160 m2 is het een groot gebouw dat toch klein oogt.  Het traditionele metselwerk, de houten betimmering en de houten kozijnen voorzien van roeden verdeling, geven het pand een landelijke uitstraling. Het dak is een zogenaamde ‘klapkap’, Hierbij worden delen van de kapconstructie prefab aangevoerd en uitgklapt gemonteerd. De keuze voor deze slimme oplossing heeft ervoor gezorgd dat we de verbouwing veel sneller konden realiseren.

Het karakteristieke pand met traditioneel uiterlijk herbergt een inpandige winkelruimte. Doordat de verdiepingsvloeren niet geheel zijn doorgetrokken heb je vanaf de begane grond zicht op de 8 meter hoger gelegen nokbalk en gehele schuine kapconstructie. De zijgevel hebben we verlengd met een karakteristieke overkapping waar groente en fruit uitgestald kan worden. De dakgoten en hemelwaterafvoerpijpen zijn van zink gemaakt, waardoor het pand een chiquere uitstraling krijgt.

Het resultaat

Er staat nu een schitterende nieuwe winkel met een traditionele uitstraling die optimaal in de omgeving past.